top of page

Anneler! Süper Kahraman Olmak Zorunda Değilsiniz!

Güncelleme tarihi: 26 May 2022

Bu paylaşımımda, özellikle annelerin maruz kaldığı psikolojik baskı ve hatta psikolojik şiddete yer vermek istedim. Bu gönderinin özel olmasının sebebi ise; danışanlarımla birlikte hazırlamış olmak!

Okuduğunuz her bir cümle size ait, sizin yaşanmışlıklarınızdan…

Psikolojik şiddetin tanımı fiziksel şiddete göre daha zordur. Eğer sizde bu ve benzeri cümlelere maruz kalıp; anneliğinizi sorguluyorsanız, daimi bir vicdan azabı içerisindeyseniz, sürekli suçluluk duygusuyla baş etmeye çalışıyorsanız, diğerleri tarafından yargılanmaktan korkuyorsanız, kendinizi yetersiz görüyorsanız, sürekli bir kaygı, huzursuzluk, gerginlik, özgüvensizlik, mutsuzluk, yalnız hissetme gibi hissiyatlarınız oluyorsa psikolojik şiddete uğruyor olabilirsiniz!


Araştırmalar, bu ve bunun gibi durumlara maruz kalan annelerin yalnız olduklarını düşünme eğilimlerinin daha fazla olduğunu ve benzeri tecrübeleri yaşamış kişilerle birlikte bu süreci daha sağlıklı atlattıklarınının altını çiziyor.


İşte bu sebeple, bizim bu gönderiyi paylaşmaktaki en nihai amacımız yalnız olmadığınızı göstermek!

Ek olarak, profesyonel destek için her daim bize DM’den, iletişim numaramız veya e-mail adresimizden ulaşabileceğinizi unutmayın!


Ufak bir hatırlatma: Herkesin anneliği kendine özeldir ve her bebek farklıdır. Dolayısıyla yaşanan tecrübe de farklıdır... Ayrıca, siz ne kadar saklamaya çalışırsanız çalışın çocuklar ebeveynlerinin zoraki yaptığı her şeyi hissederler ve siz mutsuz olduğunuzda onların da mutsuz olduğu bir gerçek… Özellikle de sosyal medya da "yüzünde kocaman bir gülümsemeyle güçlü ve her şeye yetişmek zorunda olan anne" görsellerinin çok arttığını fark ediyoruz. Anneler, süper kahraman olmak zorunda değilsiniz! Her şeye yetişemezsiniz. Yetişiyorsanız sorun kendinize... Sizden geriye ne kalıyor? En son ne zaman sıcak bir kahve içebildiniz? Sizin de etten kemikten insan olduğunuzu kendinize ara ara hatırlatın olur mu?


Son olarak, emeği geçen tüm danışanlarıma teşekkür ederim!


Alara Candan Yağcı




2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page